REMBAU, 20 MAC – KERJA KERAS….. Presiden Parti Amanah Negara (AMANAH), Mohamad Sabu, mahu semua ahli parti bekerja keras memastikan kemenangan calon Pakatan Harapan (PH), Dr S Streram pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau.

Beliau yang juga Menteri Pertahanan berkata, meskipun PH kalah di PRK Parlimen Cameron Highlands dan DUN Semenyih, namun yakin mampu mencipta kemenangan di DUN Rantau.

“Ada yang berkata elok kalau di Rantau kita letak calon Melayu macam di Cameron Highlands letak Melayu Orang Asli boleh menang, Semenyih calon Melayu tetapi kita nak beritahu kita tidak akan terperangkap dengan perkauman.

“Kita setia kepada semangat kerjasama antara kaum dan kalah atau menang, kita tak mahu terperangkap dengan sentimen perkauman,” katanya pada Majlis Pelancaran Jentera AMANAH bagi PRK DUN Rantau malam tadi.

Dalam pada itu, Mohamad berkata anggota AMANAH bertanggungjawab sekiranya Dr Streram kalah.

“Calon kita seorang tokoh yang berjasa besar kepada semua kaum dan tugas kita adalah memenangkan calon…menang Dr Streram, menanglah PH,” katanya.

Susulan itu SPR mengumumkan PRK DUN Rantau diadakan pada 13 April depan, hari penamaan calon 30 Mac ini manakala tarikh mengundi awal 9 April. – WD MY