KUALA LUMPUR, 21 Mac — Datuk Seri Mukhriz Mahathir menafikan Azrin Zizal masih bekerja sebagai pegawai medianya selepas beliau dilantik sebagai Menteri Besar Kedah pada 2013 dan bahawa beliau tidak lagi bersamanya apabila beliau menjadi Menteri Besar Kedah adalah palsu sama sekali.

 “Saya bertugas untuk Mukhriz secara peribadi dan memberi nasihat komunikasi dan strategi kepadanya sehingga 2015, termasuk semasa pilihan raya umum 2013, dan selepas itu apabila beliau menjadi Menteri Besar. Saya akan mengemukakan bukti jika beliau terus memalsukan kebenaran.

“Mungkin ketika Mukhriz terus menafikan tugas saya untuknya dan menafikan manfaat yang diperolehnya daripada nasihat yang saya berikan daripada Cambridge Analytica dan SCL Group bagi Kedah semasa pilihan raya umum 2013, adakah beliau juga akan menafikan kemenangan dengan menawan Kedah dan menjadi Menteri Besar?” kata beliau dalam satu kenyataan malam ini.

Mukhriz yang juga Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) menafikan mempunyai sebarang hubungan antara beliau dan Cambridge Analytica serta mendakwa Azrin tidak lagi pegawai medianya apabila beliau menjadi Menteri Besar Kedah.

“Sudah tiba masanya untuk Mukhriz berhenti memutarbelitkan fakta dengan sengaja untuk menyelamatkan dirinya dan tampil bersih, kata Azrin yang sekarang menerajui bahagian Asia Tenggara SCL Group, syarikat induk Cambridge Analytica. — Bernama