MELAKA,OGOS 30:RASUAH… Pemuda UMNO memandang serius siasatan SPRM ke atas EXCO kanan kerajaan negeri melaka atas tuduhan rasuah sebanyak RM2.6 juta seperti yang disahkan oleh Ketua Menteri Melaka pada Isnin.

Berikutan itu, Pemuda UMNO Melaka mendesak Exco kanan kerajaan Melaka tersebut untuk untuk meletak jawatan bagi membolehkan siasatan dijalankan dengan teliti.

Naib Ketua Pemuda UMNO Melaka Dr Akmal Saleh berkata jika sebelum PRU14 PH sering mendesak YB BN yang disiasat SPRM meletak jawatan maka mereka perlu melakukan yang sama kini.

“Kami percaya dengan semangat malaysia baru rakyat mengharapkan kepimpinan PH akan melakukan perkara yang selalu dicanangkan kepada rakyat atau rakyat boleh menilai adakah ia sekadar retorik semata-mata untuk permainan politik,”katanya.

Menurut beliau, tuduhan mencuri duit rakyat Melaka bukan tuduhan yang ringan, kami menasihatkan YB EXCO tersebut untuk meletakkan jawatan sehingga siasatan selesai dilakukan.

“Kami berharap agar siasatan dapat dilakukan secara adil dan saksama demi untuk kebaikan rakyat,jika benar berlakunya kesalahan tersebut maka orang yang bersalah perlu diberikan hukuman seberat-beratnya tanpa mengira apa kedudukan beliau agar ia dapat memberikan pengajaran kepada semua rakyat dan pemimpin,”ujarnya.-MY WD