KUALA LUMPUR, 11 Okt – Instaweb adalah salah satu entri yang dipilih untuk acara JOMLaunch pameran yang diadakan di kandungan Pusat Pitching Malaysia di sini.
JOMLaunch dianjurkan oleh JOMWeb, masyarakat tempatan pengaturcara dan peminat IT yang meraikan kepakaran IT tempatan.

Mereka juga bertujuan untuk memberi inspirasi pengatur cara lain untuk menjadi lebih proaktif, mewujudkan projek-projek dan bercita-cita untuk mencapai kejayaan yang lebih tinggi pada skala global.

Pasukan Instaweb berada di sana untuk membentangkan MyInstaweb, perisian pembina laman web bertujuan untuk membantu perniagaan kecil hingga sederhana mempunyai kehadiran web dalam talian.

Melalui MyInstaweb sebagai produk pecah tanah awal, Instaweb menjanjikan pelanggan sebuah laman web yang boleh dibina dalam masa yang singkat – dengan menukar Facebook laman peminat ke laman web dalam 5 minit.

Facebook digunakan sebagai medium kerana majoriti pemilik perniagaan kecil menggunakan Facebook sebagai alat pemasaran untuk menjual produk mereka dan ia sentiasa dikemas kini oleh penggunanya.

Seperti kebanyakan laman web mengambil masa untuk membina – dari minggu ke bulan, ini adalah satu penyelesaian yang inovatif yang boleh menjimatkan banyak masa dan usaha kerana laman web secara automatik akan mengemaskini maklumat apabila laman peminat Facebook dikemas kini.

Salah satu bersama pengasasnya, Issani Isa yang menyampaikan JomLaunch kelmarin yakin Instaweb boleh membantu usahawan kecil dengan tenaga kerja yang terhad, masa dan sumber untuk mendapatkan rangsangan segera untuk mempromosikan jenama mereka dengan laman web mudah. Tema mudah alih yang mesra akan membantu usahawan untuk pangkat di Google dengan lebih cepat.

Instaweb sedang mempromosikan 30 hari percubaan percuma untuk memberikan pemilik perniagaan kecil peluang untuk menguji laman web serta-merta mereka sendiri.

Bagi mereka yang berminat, boleh melayari laman web Instaweb di www.instaweb.my atau laman Facebook di https://www.facebook.com/instaweb.my untuk maklumat lanjut mengenai Instaweb.- Sharini Abdulah (WD MY)

LEAVE A REPLY