LONDON, 16 JUN – SERANGAN….. Seorang lelaki berusia 30-an maut selepas ditikam di jalan raya di Menara Hamlets, kematian ketiga akibat serangan ganas seluruh ibu kota England itu dalam masa 24 jam.

Polis dihubungi oleh Perkhidmatan Ambulans London untuk melaporkan seorang lelaki yang cedera di Alton Street kira-kira jam 2.00 petang waktu tempatan hari ini.

Mangsa, yang mengalami kecederaan ditikam dengan pisau, diumumkan meninggal dunia di lokasi kira-kira 40 minit kemudian.

Serangan susulan penangkapan 14 orang berkaitan tiga kejadian tengah hari semalam dan awal pagi ini.

Dua remaja terbunuh selang beberapa minit manakala tiga lelaki ditikam dalam serangan berasingan di London beberapa jam kemudian.

Perkhidmatan kecemasan dihubungi ke Wandsworth di barat daya London petang semalam yang menyaksikan mangsa pertama, dipercayai berusia lewat remaja, ditemui ditikam.

Enam lelaki ditahan tidak lama kemudian dan dibawa ke balai polis berasingan untuk soal siasat.

Beberapa minit kemudian, polis dihubungi untuk melaporkan kes tembakan di Plumstead di tenggara London.

Mangsa, juga dipercayai lewat remaja, ditemui dengan kecederaan kritikal. Beliau mati di tempat kejadian tidak lama kemudian.

Tiga lelaki dan seorang wanita ditahan kerana disyaki membunuh dan dibawa ke balai polis berasingan untuk soal siasat. — WD MY