Kuala Lumpur, 22 April – KFC Malaysia tidak pernah jemu memikat selera pelanggannya melalui keenakan inovasi hidangan terbaru mereka, kali ini menampilkan ayam goreng KFC Butter Garlic Crunch dan Butter Garlic Burger – gabungan dua rasa sempurna bawang putih dan mentega berkrim.

“Kami di KFC sentiasa berusaha untuk mewujudkan citarasa inovatif bagi memikat hati pelanggan-pelanggan setia kami. Produk terbaru ini adalah gabungan unik mentega berkrim dipadankan dengan bawang putih, dua keenakan yang membangkitkan aroma yang begitu menyelerakan,” kata Ahmad Taufek Omar, Ketua Pegawai Pemasaran Digital & Teknologi Maklumat, KFC Malaysia.

“Dengan pelaksanaan GST baru-baru ini, pelanggan kini lebih berhati-hati membelanjakan wang mereka. Di KFC, kami sangat memahami kehendak pengguna dan sentiasa berusaha untuk menyediakan produk yang memberikan lebih nilai kepada pelanggan. Dengan pemahaman ini, kami menawarkan hidangan kombo value treats yang mengandungi seketul ayam goreng, sepinggan nasi dan minuman berkarbonat pada harga bersih serendah RM6.95. Kami yakin dengan harga yang amat berpatutan, ianya mampu untuk menarik lebih pelanggan untuk makan di restoran KFC,” tambah beliau.

Slogan “Inilah Pasangan yang Sempurna”, KFC Butter Garlic Crunch adalah ayam segar KFC yang diperap dengan campuran herba dan rempah unik serta mentega berkrim yang kemudiannya digoreng sempurna dan ditaburkan dengan sedikit serbuk bawang putih yang lazat, mencetuskan citarasa yang benar-benar menggamit selera anda.

Bagi peminat hidangan burger boleh memilih KFC Butter Garlic Burger yang menampilkan fillet ayam rangup diperap dalam keenakan bahan yang sama dan diapit dengan ban bijan yang lembut, salad segar, mayonis berkrim dan hirisan keju dengan harga RM8.40 bersih bagi hidangan a la carte.-Suraya Ahmad (WD MY)

LEAVE A REPLY