KUALA LUMPUR, 9 Jan – KEROSAKAN NEGARA… Timbalan Perdana Mentari Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata resolusi pakatan pembangkang untuk melantik Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri jika memenangi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) boleh menjurus negara kepada kerosakan.

Ahmad Zahid menyindir menyifatkan resolusi itu sebagai “tepat” kerana pembangkang akan memberi peluang kepada “tokoh” berkenaan mengulangi kesilapan yang pernah dilakukannya selama 22 tahun berkuasa.

“Resolusi dibuat pakatan pembangkang dalam perhimpunan mereka adalah resolusi yang tepat, cukup baik dan kena pada tempatnya.

“Tokoh itu adalah tokoh yang cukup berjasa kepada negara selama 22 tahun dan insya-Allah kalau beliau akan diberikan tempatnya semula, kesalahan dahulu akan diulangi semula oleh beliau.

“Itu adalah satu kitar semula yang memang sedang ditunggu-tunggu oleh rakyat untuk melihat bahawa tidak ada tokoh lain lebih layak dalam pakatan pembangkang selain daripada tokoh yang cukup berjasa kepada negara itu untuk terus melakukan kerosakan dan kebejatan kepada negara,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas merasmikan Konvensyen Pendidikan Pencegahan Jenayah Peringkat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya 2018 bertema Pemangkin Generasi Bebas Jenayah anjuran Kelab Pencegahan Jenayah Malaysia (MCPF) Kuala Lumpur hari ini.

Ahmad Zahid mengulas resolusi konvensyen pembangkang Ahad lalu yang bersetuju melantik Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri dan Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai Timbalan Perdana Menteri jika memenangi PRU-14. – WD MY