KUALA LUMPUR, 13 Feb – ZIARAH….. Datuk Seri Najib Razak, menziarahi keluarga Ahli Parlimen Paya Besar, Datuk Seri Abdul Manan Ismail, yang meninggal dunia petang semalam.

Perdana Menteri hadir bersama isteri, Datin Seri Rosmah Mansor. Turut sama Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Abdul Manan yang juga bekas Setiausaha Sulit Najib dari tahun 1986 hingga 2004, meninggal dunia kira-kira jam 6.45 petang semalam, selepas terjatuh di bilik air rumahnya di Taman Melawati, di sini.

Terdahulu, dalam laman Twitter rasminya, Najib menzahirkan rasa dukacita dan ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham dan menyifatkan kematian Ahli Parlimen Paya Besar itu sebagai satu kehilangan besar buat UMNO.

“Innalillah. Dukacita terima berita Ahli Parlimen Paya Besar dan bekas Setiausaha Sulit saya, Datuk Seri Abdul Manan Ismail, telah kembali ke rahmatullah.

“Beliau sangat rapat dengan saya dan pernah berkhidmat bersama-sama saya di Kementerian Belia dan Sukan. Satu kehilangan besar buat UMNO. Takziah kepada keluarga, moga roh dicucuri rahmat. Al-Fatihah,” katanya.

Najib berkata, UMNO telah kehilangan seorang Ahli Parlimen yang amat berdedikasi dan sentiasa gigih berkhidmat untuk rakyat.

Allahyarham Abdul Manan, 70, juga adalah Pengerusi Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO).

Jenazah dijangka dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Klang Gate, Ulu Klang, sebelum waktu Zuhur, hari ini. – WD MY