KUALA LUMPUR, 16 Julai – Meriah….. Majlis Rumah Terbuka UMNO 2017 di Dewan Tun Razak I, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) berlangsung penuh meriah dengan kehadiran rakyat dari segenap kaum.

Sebaik majlis dibuka jam 11 pagi, orang ramai yang berkumpul di pekarangan pintu masuk dewan tidak melepaskan peluang bersalaman dengan kepimpinan tertinggi UMNO serta komponen Barisan Nasional (BN).

Lebih meriah sambutan di sini, sudah pastinya kehadiran Perdana Menteri yang juga Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak yang tiba pada jam 11.50 pagi.

Terdahulu, Timbalan Perdana Menteri yang juga Naib Presiden UMNO, yang menjalankan tugas Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi tiba pada jam 11 pagi.

Turut hadir, Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Hussein; Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor; Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa serta Bendahari UMNO, Datuk Seri Salleh Said Keruak.

Ketua Wanita UMNO, Tan Sri Shahrizat Abdul Jalil; Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin serta Ketua Puteri UMNO, Datuk Mas Ermiyati Samsudin, mengetuai rombongan sayap UMNO.

 

Lebih 50,000 ahli parti dan rakyat pelbagai peringkat dijangka hadir dan memeriahkan majlis rumah terbuka ini yang diadakan setiap tahun, berlangsung sehingga jam 3 petang ini.

Pada sambutan kali ini juga, setiap negeri akan memperkenalkan juadah tradisional dan makanan sinonim dengan negeri masing-masing misalnya, apam Johol di Negeri Sembilan, nasi dagang (Terengganu) dan mi bandung (Johor). – WD MY