PUTRAJAYA,OKTOBER 19: REDHA….Presiden Umno, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi akan mengambil kesempatan daripada prosiding mahkamahnya untuk menjelaskan dakwaan yang dilemparkan terhadapnya.

Bercakap kepada pemberita di luar Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur, hari ini, bekas timbalan perdana menteri itu berkata beliau reda dengan 45 pertuduhan yang dilemparkan terhadapnya di Mahkamah Sesyen hari ini sebagai ujian daripada Allah.

“Alhamdulillah saya amat reda dengan pertuduhan yang telah dibaling (dihadapkan) pada saya dan atas keredaan ini adalah untuk menetukan bahawa segala apa yang saya terima adalah suatu ujian daripada Allah taala kepada segala usaha yang telah saya lakukan dan sedang lakukan.

“Saya akan menggunakan mahkamah sebagai tempat yang terbaik bukan hanya untuk lakukan pembelaan terhadap semua pertuduhan berkenaan tapi untuk menjelaskan perkara-perkara yang termasuk dalam pertuduhan berkenaan.

“Saya akan buktikan bahawa apa yang telah saya lakukan dengan pembinaan beberapa peremis untuk syumuliyah (kesempurnaan) Islam untuk bina maahad tahfiz, masjid, surau, rumah anak yatim dan juga untuk kebaikan lain-lain agama,” katanya.

Ahmad Zahid, 65, hari ini mengaku tidak bersalah dan mohon bicara di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, atas 45 pertuduhan pecah amanah jenayah, rasuah dan pengubahan wang haram.-MY WD